ŠKODA Trainee 

Liiketoimintatilanne

ŠKODA on maailman kolmanneksi vanhin, yli 120-vuotiaan historian omaava autovalmistaja, joka juuri nyt elää vahvaa kehitysvaihetta. Suomessa ŠKODA on kolmen myydyimmän automerkin joukossa jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Skodan markkinaosuus on 2000-luvulla lähes viisinkertaistunut ollen nyt noin 10 %.

Vahvan kasvun ja kehityksen johdosta ŠKODA -jälleenmyyjillä on tarve palkata lisää ammattitaitoista henkilökuntaa palvelemaan asiakkaita laajan ja nopeasti kehittyvän malliston parissa. Jatkuvasti digitalisoituva ympäristö tarjoaa uusia mahdollisuuksia palvella jokaista asiakasta uudella henkilökohtaisella tavalla.

Asiakas: Helkama-Auto Oy ja ŠKODA jälleenmyyjäverkosto

Mitä teimme: Konsultointi, valmennukset ja tutkimukset

Yhteinen toteutusmalli

Yhdessä Helkama-Auton, ŠKODA jälleenmyyjäverkoston, Promiran ja Kainuun Ammattiopiston kanssa päätettiin käynnistää ensimmäinen ŠKODA Trainee -ohjelma. Tässä ohjelmassa osallistujat sertifioituvat eksklusiivisiksi ŠKODA myyjiksi ja suorittavat ammatillisen tutkinnon oppisopimuskoulutuksella.

Promiran johdolla käynnistettiin rekrytointikokonaisuus, jossa ohjattiin ohjelmaan hakeneet henkilöt jälleenmyyjien lopulliseen valintaan sekä valmennettiin lähiesimiehet niin valintaprosessiin kuin työssäoppimisen tukemiseen. Valtakunnalliseen rekrytointikampanjaan tuli yli 300 hakemusta. Hakijaprofiilit pohdittiin tarkasti etukäteen jälleenmyyjäkohtaisesti nojautuen ymmärrykseen niin Škodan brändistä kuin toimialalla tapahtuvista muutoksista muun muassa asiakaskohtaamisissa ja teknologioiden kehittymisessä.

Trainee-ohjelmaa vietiin suunnitellusti eteenpäin ja sitä seurattiin tarkasti ohjausryhmän toimesta. Osallistujien kehittymisen painopiste oli koko ajan työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa oman lähiesimiehen tukemana. Osaamisen kehittymistä täydennettiin lähiopetuspäivällä sekä verkko-oppimisella.

Onnistunut lopputulos

Ensimmäiset ŠKODA Trainee -ohjelmaan osallistuneet ovat kasvaneet uuteen työtehtävään ja ansainneet paikkansa uusina ŠKODA myyjinä. Pitkäkestoinen työssäoppimista, lähikoulutusta ja verkko-opiskelua sisältänyt koulutusohjelma on saanut kiitosta kaikilta osapuolilta.

Seuraava ŠKODA Myyjätrainee -ohjelma on parhaillaan käynnissä.

”ŠKODA Trainee -ohjelma on ollut onnistunut kokonaisuus, jonka kautta olemme saaneet lisää uusia ja tuoreita tekijöitä jälleenmyyntiverkostoomme ja jonka kautta olemme saaneet koulutettua kovia ammattilaisia myyntitiimeihimme. Ohjelma on saanut kiitosta myös jälleenmyyjiemme toimesta. Onnistuneen automyyjä-trainee -ohjelman innostamana olemme aloittaneet myös vastaavan mekaanikko-trainee -ohjelman”

Tommi Häkkinen
Network Development Manager
Helkama-Auto Oy

Ota yhteyttä!

Konsultointi, valmennukset ja tutkimukset

Peter Åhman

0500 527001

Promira Group

Laaksolahdentie 41

02730 Espoo

Finland